AurionAurion van der Meer

Mijn plek in Fling: de liedjes zanger en techneut. Zingen heb ik altijd leuk gevonden en veel gedaan. Ik ben er pas ‘echt iets mee gaan doen’, toen ik hoorde van de mogelijkheid om auditie te doen voor een baan als zingende ober. Ik heb daar twaalf jaar gewerkt en in de praktijk geleerd om een publiek met zang te entertainen. Via zanglessen van jazz-zanger Ronald Douglas, ben ik op de afdeling lichte muziek, van het Conservatorium van Amsterdam terecht gekomen. Na twee jaar vooropleiding en een half jaar van de propedeuse, besloot ik, dat ik van de muziek toch niet mijn beroep wilde maken.
Uiteindelijk ben ik humanistiek gaan studeren maar de liefde voor de muziek is gebleven. Ik ben me als zingende ober en als lid van Fling gaan richten op het overbrengen van het verhaal in de liedjes. Zo kwam ik (vroegere Guns n’ Roses en Bon Jovi fan) onder anderen uit bij chansons en Nederlandstalige liedjes met een mooi verhaal.
Ik vind het heerlijk om samen met de andere leden van Fling muziek te maken omdat alle ideeën bespreekbaar zijn. Ieder heeft zijn specialisme en levert daarmee een bijdrage aan het totaal. Jeroen weet bijvoorbeeld altijd wel een stemmetje hier en daar toe te voegen om het Fling-gehalte te verhogen.